Instellen werkgroep planvorming Liniezone Het Klooster

In juni 2004 heeft de gemeenteraad het ‘Ontwikkelingsplan bedrijvenpark Het Klooster 2004’ vastgesteld. Toen is ook het voornemen uitgesproken om de bufferzone tussen het bedrijvenpark en het Lekkanaal samen met andere betrokken partijen en instanties verder uit te werken. Bij de planuitwerking moeten antwoorden worden gevonden op de vraag hoe op verantwoorde wijze de bestaande Liniedijk in oostelijke richting kan worden verplaatst en wat er dan gebeuren moet met de aanwezige cultuurhistorische elementen zoals kazematten en de schutluis met balkenloods.

De zone tussen bedrijvenpark en verplaatste Liniedijk krijgt een meer recreatieve en ecologische functie. In de zone zal een grote hoeveelheid water worden aangelegd, waarmee de voormalige inundatiefunctie van het gebied ‘zichtbaar’ wordt gemaakt.

Rijkswaterstaat heeft contact gezocht met de gemeente Nieuwegein en voorgesteld het ontwerpproces gezamenlijk ter hand te nemen en hierbij andere partijen te betrekken. Hiermee wordt gevolg gegeven aan eerder afgesloten overeenkomsten tussen Rijkswaterstaat en onze gemeente. In die overeenkomsten is vastgelegd dat Nieuwegein het planvormingsproces zal trekken. Het college gaat akkoord met het voorstel om voor de planuitwerking een ambtelijke werkgroep – Werkgroep Kloosterlinie -in het leven te roepen de hierbij betrokken partijen uit te nodigen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk